Plastische chirurgie bestaat al lang, lipofilling een redelijk nieuwe techniek

Plastische chirurgie is iets dat al heel erg lang bestaat. Tegenwoordig bestaan de ingrepen voornamelijk uit cosmetische chirurgie, om het uiterlijk aan te passen dus. Er zijn vele verschillende ingrepen die gedaan kunnen worden. Een relatief nieuwere techniek in lipofilling.

lipofillingEen techniek die ervoor zorgt dat lichaamseigen vet van de ene plek wordt weggehaald en op een andere plek weer opnieuw wordt geïnjecteerd. Zo kunt u hierbij bijvoorbeeld denken aan vet dat rond de buik wordt weggehaald en daarna in de borsten kan worden gebruikt voor een borstvergroting. Er wordt dus met eigen vet gewerkt. Ook wordt er wel een gekeken naar een lipofilling billen, om deze ronder te maken bijvoorbeeld.

Plekker waar vet kan worden geïnjecteerd

Er zijn ook nog andere plekken waar het vet kan worden geïnjecteerd. Zo kan het bijvoorbeeld ook rond de billen of in het gezicht worden gebruikt. De techniek begint steeds populairder te worden binnen de plastische chirurgie in diverse klinieken in zowel België als Nederland. Voordat iemand plastische chirurgie overweegt, is het belangrijk om advies in te winnen van een plastisch chirurg. Meestal gaat dit middels een zogenaamd consult. Ieder lichaam is natuurlijk anders en er moet goed gekeken worden naar het lichaam en de wensen. Dit consult geeft u ook een inzicht in de risico’s van chirurgie, want plastische chirurgie is zeker niet zonder risico’s. Het is iets om goed over na te denken.