Een buikwandcorrectie na een zwangerschap

Wanneer een vrouw bevalt is dat natuurlijk altijd al een aanslag op het lichaam. Wanneer het een tweeling of zelfs een drieling betreft, dan is de tol die dit op het lichaam heeft een stuk groter. In deze gevallen is de buik vaak een stuk slapper geworden. Er kan overtollig vel rond de buik aanwezig zijn. Dit overtollige vel kan op zich geen kwaad, toch zorgt het er vaak voor dat vrouwen zich minder aantrekkelijk voelen en minder lekker in hun vel zitten.

Ingreep

buik zwangerschapVanuit de plastische / cosmetische chirurgie hier dan ook een ingreep voor, namelijk de zogenaamde buikwandcorrectie. Dit kan dus voor sommige vrouwen een optie zijn. De ingreep is overigens niet enkel voor vrouwen. Ook wanneer mensen veel zijn afgevallen, kan het voorkomen dat er veel overtollig vel aanwezig is rond de buik. In deze gevallen kan een dergelijke ingreep ook een potentiële oplossing zijn. Ik lees hier meer over de ingreep, waar het ook duidelijk wordt wat de kosten zijn.

Omdat veel vrouwen die pas bevallen zijn last hebben van deze klachten, is er ook nog een andere variant van een ingreep welke de mommy makeover heet. Dit is een ingreep die zich richt op vrouwen die pas bevallen zijn. Naast de buikwandcorrectie waarbij er gezorgd wordt dat de buik strakker wordt, zal er ook aandacht gegeven worden aan de borsten. Na een bevallen zijn de borsten vaak ook wat slapper geworden namelijk. Het is bij deze ingreep overigens ook een mogelijkheid om de borsten niet te liften, maar te laten vergroten met implantaten. De borsten worden dan dus groter gemaakt.

Dergelijke operaties zijn nooit zonder risico’s. Het is dan ook erg belangrijk om hier met een chirurg of arts over te spreken en deze risico’s goed in beeld te hebben. Zo kan er een weloverwogen keuze gemaakt worden.